L-LIZYNA HCL
L-Lysine HCl lub Lys HCl;
chlorowodorek L-lizyny
Właściwości:
Lizyna jest aminokwasem niezbędnym w procesie powstawania białek mięśniowych oraz wzrostu trzody chlewnej oraz drobiu. Jest aminokwasem najczęściej i najbardziej ograniczającym przyswajalność białka z pasz roślinnych.
Zastosowanie:
Służy jako dodatek przy produkcji pasz dla wszystkich zwierząt. Zastosowanie w paszach L-Lizyny umożliwia obniżenie poziomu białka ogólnego paszy a tym samym zmniejsza emisję azotu do środowiska naturalnego.
Treonina
-2-amino-3-hydroxybutyric acid
Właściwości:
Egzogenny aminokwas niezbędny w procesie powstawania białek
Zastosowanie:
W paszach treonina jest drugim aminokwasem limitującym wartość biologiczną białka w żywieniu trzody chlewnej oraz trzecim dla drobiu. Treonina bierze udział w wielu procesach metabolicznych jak trawienie czy odpowiedź immunologiczna, dlatego jej niedobór może negatywnie wpływać na funkcjonowanie przewodu pokarmowego
DL-Metionina
Metionina – egzogenny aminokwas, ważny składnik pokarmowy w dawkach dla niosek.
Produkt handlowy zawiera formy D i L, na rynku może również występować w formie hydroksyanalogu metioniny, który jest prekursorem metioniny w organizmie zwierząt.
zapraszamy
do współpracy
aleksandra.kotowska@chemikolor.pl
tel.: +48 605 102 115
tel.: +48 601 151 589